Ambasada României în Italia a primit astăzi, 19 iulie, vizita taberei de copii organizate de Schitul Ortodox “Ilie Prooroc Tesviteanul” din Rignano Flaminio.
70 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani provenind din mai multe localități din partea de nord a provinciei Roma, însoțiți de ieromonahul schitului, părintele Ștefan, de părintele Aron de la Parohia ortodoxă din Montefiascone și de profesori și voluntari, au fost întâmpinați de ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău.
“Ambasada este permanent deschisă cetățenilor români din Italia! Vizita unui grup atât de numeros, tânăr și plin de energie ne bucură și ne inspiră pentru noi proiecte comune, care să păstreze vie identitatea românească peste hotare.” a declarat ambasadorul român.
De asemenea, le-a urat bun-venit celor mici, pe care i-a însoțit într-un mic tur al ambasadei. Copiii au aflat istoria sediului misiunii, au vizitat saloanele principale și sălile de reuniuni și au admirat expoziția de pictură a artistei române Luminița Țăranu, găzduită în prezent de ambasadă.
Ediția din acest an a Școlii de vară intitulată “Promovarea tradițiilor românești prin ochii copiilor de astăzi, viitorul de mâine”, eveniment care se derulează sub patronajul Ambasadei României în Italia, include activități care încurajează schimbul de idei și experiențe între cei mici. Pe durata taberei, copiii participă în cadrul unei multitudini de ateliere pe o gamă largă de teme: povești, istorie, tradiții și obiceiuri românești, dansuri populare, artizanat românesc, teatru, identitate europeană, tehnologia informației și competențe digitale, limbă engleză, educație antreprenorială, acordare de prim ajutor etc.